Jag har alltid tvekat på om jag har borderline... Vad är egentligen borderline? Tkr det där är svårt.. Men jag har ju de flesta symptomen...tror jag... Det känns likcsom som att, varför behöver allt tyda på diagnoser? Men samtidigt vore det skönt att veta att det tyder på borderline och veta varflr jag är som jag är... Men jag har ju fått diagnosen men ändå kan jag inte tro på det... Men iaf, såhär e det typ...:

* Jag märker att jag ifrån kan vara glad, att jag plötsligt kan bli sjukt nedstämd, irriterad, arg, ledsen, bryr mig inte, får skadetankar och även kan få självmordstankar ifrån ingenstans.

* Mina dåliga dagar och bra dagar hoppar vilt omkring utan kontroll och även så kan det dåliga humöret ibland bara vara i några minuter eller timmar och sedan kan jag vara glad igen.

*Jag har svårt att veta vad jag känner ibland. Kan kännas tomt, de känns varken bra eller dåligt, det känns bara något obekvämt..Och ibland kan det leda till overklighetskänslor. Då jag ibland kan tvivla på om jag ens lever. Allting är som i en film eller något. Overkliga ljud och syn och allting känns bara konstigt i kroppen... Även om jag inte har ångest.

* Jag har ständig ångest.. Panikångest.. Även som en obehaglig rastlöshet och oro i min kropp ( ångest?)

* Mina relationer hoppar ofta i känslor. Först kan personen betyda mycket medan sedan så är personen inte ett dugg intressant. Jag har också problem att hitta en ballans mellan närhet och avstånd. Antigen håller jag mig undan eller så är jag totalt beroende av personen. I perdioder så ungås jag nästan inte med några människor över huvudtaget.. Förutom i skolan om det inte är lov...

*Stor seperationsångest...

* Förtränger saker och ting och är inte alls medveten om vad jag känner eller känt för bara ett litet tag sen..Väldigt glömsk... Och kan fötränga alla känslor och tankar vid en jobbig händelse, men som ändå ligger och gnager någonstans i kroppen.  ( vet inte om det är inom kriterierna dock)

* Ätstörningar i "perioder"

*Stressad lätt och i perioder är jag väldigt stressad eller utbränd..

*Allt eller inget tänkande ( svart-vitt) Jag beter mig och tänker i allt eller inget. Antigen så är allt skit eller så är det super bra.. Antigen tränar jag stenhårt och äter en massa eller så äter jag inget och låser in mig själv utan något socialt eller träning...

* Väldigt känslig vid saker och ting...

* Dålig självkänsla och självfötroende. Men som också kan i stunder vara bra då jag nästan avgudar mig själv och känner mig stolt över utssendet...

* Impulsitiv ( eller hur det stavas) är jag också.. Men finns ändå en gräns där när det t.e.x gäller shopping. När jag inte har mycket pengar så går jag inte in i affärer och köper en massa. Men jag är impulsitiv i andra saker som skadebeteenden,mat, alkohol, i trafik m.m.

* Har svårt att styra och kontrollera mina känslor/tankar.

* Ett visst kontrollbehov tror jag. Jag måste känna att jag har kontroll över en situation...

* Grubblar väääääldigt mycket och oroar mig för minsta lilla sak. ( vet inte dock om det är inom kriterierna heller då...)

* Bra på att hålla masken ( tror jag) då ingen egentligen förstår hur det kännns för mig eller hur jag egentligen har det. Många säger att jag jämt går omkring och ser glad ut.. Men det tror jag att jag gör omedvetet nästan... Det har bara blivit så att jag visar en mask för att det är pinsamt att vissa insidan...

* Känner mig missförstod och oförstod. Har svårt att känna mig förstodd...

Nu har jag säkert inte fått med allt.. Men tagit de mesta som jag tror är inom borderline... ( Hade skrivit innan längre men råkade självklart trycka bakåt)!

Men det känns som att jag inte alltid varit såhär utan att det NU kommer mer och mer... Förut så var inte alltng såhär. Det började mer för typ ett och ett halvt år sedan... Har alltid mått dåligt i perioder men det var ändå annorlunda...